İSTANBUL / ARNAVUTKÖY - Malazgirt Ortaokulu

Ock

İstiklal Marşı'mız en doğru nasıl yönetilir ?

Bu sorunun cevabını yarışma birincisi olan 6. sınıf öğrencimiz Yağmur MENTE'den dinleyelim.

Ock

İstiklal Marşı'mızın öğrencilerimiz tarafından doğru tekniklerle, etkili bir şekilde seslendirilmesine ve yorumlanmasındaki uyumun sağlanmasına katkı sağlamak ve marşımızı doğru yöneterek öğretebilecek donanımda öğrenci yetiştirmek amacıyla İstiklal Marşı'mızın bestecisi Osman Zeki ÜNGÖR anısına düzenlediğimiz etkinlikler kapsamındaki ''İstiklal Marşımızı Yönetme'' yarışmasında dereceye giren ilk üç öğrencimize okul idaremiz ve müzik öğretmenimiz Duygu ELBİR tarafından plaketleri takdim edildi.

Birinciliğe hak kazanan 6/A sınıfı öğrencimiz Yağmur MENTE 12 Mart 2023 tarihinde okulumuzda düzenlenecek olan  "12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u Anma Günü" programındaki törende İstiklal Marşı'mızı yönetecek.

İkinciliğe hak kazanan 6/B sınıfı öğrencimiz Havva Nur DEMİRER 18 Mart 2023 tarihinde okulumuzda düzenlenecek olan "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü" programındaki törende İstiklal Marşı'mızı yönetecek.

Üçüncülüğe hak kazanan 6/C sınıfı öğrencimiz Can ÖZEVCİ 23 Nisan 2023 tarihinde okulumuzda düzenlenecek olan "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk  Bayramı" programındaki törende İstiklal Marşı'mızı yönetecek.

Ülkemizin dört bir yanından gür seslerimizle yükselen marşımızın her daim yurdumuzun semalarında yankılanmasını dileriz.

Ara

Bağımsızlığımızın ve vatan sevgimizin sembolü olan İstiklal Marşımız denince hepimizin aklına ilk gelen isimdir Mehmet Akif Ersoy. Oysa İstiklal Marşımızı besteleyerek bugünkü haline getiren Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın ilk şefi, Osman Zeki Üngör'ü de unutmamalıyız.
 Okulumuz müzik öğretmeni Duygu ELBİR tarafından 28 Şubat 1958 tarihinde vefat eden İstiklal Marşımızın bestecisi Osman Zeki Üngör anısına 'İSTİKLAL MARŞIMIZI YÖNETME' yarışması düzenlenecektir.
 Dereceye giren öğrenci isimleri okulumuzun web sitesinden açıklanacaktır. Yarışmaya katılacak tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Yarışma Sonuçları

Mrt

Suyun Ritmine Kulak Ver ve Çekirdeklerimiz Ağaç Olsun Projeleri kapsamında  düzenlediğimiz etkinliklerden kareler

Şbt

Sanat ve Müzik, çocuklara yepyeni bir dünya yaratarak karşılaştıkları sorunları çözebilme kabiliyeti kazandırır. Müzik etkinlikleri çocuğun kendini ifade edebilmesi için fırsatlar sunar. Müzik yoluyla sevgi, paylaşım ve sorumluluk duygularını geliştirmek hedeflenir. Enstrüman sevgisini aşılamak, müzik aletlerinin yapımını öğretmek bununla birlikte geri dönüşümün önemini ve çevre bilincini kazandırmak adına geri dönüştürülebilen malzemelerle ritim enstrümanları hazırlıyoruz. DOĞAYA DÖNÜŞÜMLÜ EL YAPIMI ENSTRÜMANLAR olarak adlandırdığımız müzik aletleri ile hem Sıfır Atık projesini sanata dönüştürüyor hem de doğa dostu tüketim alışkanlıkları kazanıyoruz.

Şbt

Müzik öğretmenimiz Duygu ELBİR koordinatörlüğünde 2016 yılında 'DOĞAYA DÖNÜŞÜMLÜ EL YAPIMI ENSTRÜMANLAR' projemizle Geri Dönüşüm konusunda başlattığımız bilinç ve duyarlılık oluşturma hedefi doğrultusunda yaptığımız çalışmaları 2018 yılında 'SUYUN RİTMİNE KULAK VER' projesiyle su kaynaklarımızın korunmasına yönelik çalışmalar ile destekleyerek, 2019 yılından itibaren uyguladığımız 'ÇEKİRDEKLERİMİZ AĞAÇ OLSUN' projesi kapsamında yetiştirdiğimiz fidanlar ile doğanın sürdürülebilirliğine ve korunmasına katkıda bulunarak sürdürmekteyiz.

Her üç projemizle de sosyal sorumluluk olgusunu müzik dersi aracılığı ile yaygınlaştırmayı amaçladık. Müziğin zengin ifade gücünden yararlanarak yön verdiğimiz çalışmalarla öğrencilerimize doğa ve çevre sevgisi kazandırmaktayız.

Ekm

İlk defa yönetici olarak görevlendirme kapsamında okulumuzda müdür yardımcısı olarak göreve başlayan Esra DOĞAN ve Tuğba ATA CEYLAN'a görevlerinde başarılar dileriz.

Ekm

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hasip TURHAN okulumuzda uyum haftasına başlayan öğrencilerimizi ziyaret etti. Başarılar diledi. Ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ederiz

Mrt

Okulumuz idare, öğretmen ve öğrencileri 21 Mart Down Sendromu farkındalık günü için renkli çorap giyme etkinliği düzenlediler.

Mrt

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Sayın Murat Şahin tarafından okulum temiz belgeleri müdürümüz Selma Bostancı'ya takdim edildi.

Ara

24 Kasım Öğretmenler günü hazırlanan törenle kutlandı.

Öğrencilerimizle Fuat Sezgin Müzesini gezdik